Как точно да изберем мека мебел?

Отдавна са минали дните, когато в магазините имаше малък избор от мебели. Тогава целият асортимент беше от същия тип и нямаше от какво да се избира. Днес изборът е невероятен. Можете да закупите мебели от всякакъв стил за всекидневната, офиса, детската стая и всяка друга стая. Има универсална мебел, която се използва както в стилни дневни, така и в офиси. Например, диван, направен в стила на минимализма, е успешно инсталиран както в апартамент, така и в имение. Представлява украса на залата на хотела и салона за красота. Диванът обаче трябва да съответства на стила на дизайна на интериора, да изглежда добре заобиколен от други предмети в стаята. В този случай мебелите трябва да изпълняват предназначението си. Производителите на мека мебел – фабриките предлагат огромен избор от мека мебел в мебелните магазини. Ако имате нужда от луксозни мебели – дивани,меката мебел от Швеция  се оценява на много добро качество и доста приемливи цени.

Мека мебел – място за отдих

Меката мебел се отличава с разнообразие от цветове и всякакви форми, различно качество на подплънките и външните покрития. Фотьойлите и диваните се изработват със или без подлакътници, а формите на облегалките се различават по разнообразие. Комплектът мебели обикновено се състои от диван и фотьойли. Обикновено такива мебели се инсталират в дневни, за да може цялото семейство да се отпусне и да общува с гостите.

Понякога масичката за кафе е приятно допълнение към меката мебел. Слушалките обаче се комплектоват по различни начини. Често мебелите са оборудвани с колела за преместване на столове и дивани из стаята. Това голямо удобство е задължително за тези, които обичат да пренареждат къщата. Диваните с хромирани крака са особено популярни днес. Тези мебели не са направени сгъваеми. Предназначени са за дневни и фоайета на хотели, където изглежда особено елегантно. Като цяло диваните се предлагат в различни варианти на изпълнение и следователно всеки от тях е избран за определена цел. Обикновено меката мебел се използва до десет години. Но някои скъпи мебели, направени с качествени дървени рамки и трайна тапицерия, издържат много по-дълго.

Съвети за закупуване на мека мебел

Ето защо съветите за закупуване на мека мебел са много прости. Ако очаквате да използвате любимия си пуф или диван за по-дълго време и нямате проблеми с тях, поръчайте комплект мебели от производител, който се е доказал добре на местния пазар. Потребителите обаче искат покупката на мебели да бъде успешна и в същото време да не нанася осезаем удар върху семейния бюджет.

Има основни параметри за избор на мебели. Има само три от тях – комфорт, качество на материалите, използвани в производството на мебели и практичност. Ако основният критерий за вас е само външният вид на покупката, тогава такива мебели е малко вероятно да се харесат за дълго време.

Когато избирате диван или стол, не забравяйте да се консултирате с продавача от какво са направени. Въпреки че интериорът на мебелите не се вижда, пълнежът е изключително важен. Ако мебелите имат метална рамка, вътре в която има пружини, латекс и дунапрен, както и уплътнения от естествена вълна или памук, тогава е най-добре. В същото време, колкото по-високо е качеството на дивана, толкова повече пружини съдържа.

Диваните, които изобщо нямат пружини, няма да издържат дълго и бързо ще загубят формата си. Разбира се, тези мебели са най-евтините. Не забравяйте тези прости съвети за закупуване на мебели. Най-трайните дивани са тези, в които пружините са поставени в специални клетки, тъй като пълнежът му не се измества и винаги е стабилен. Ако тъканта е износена, тапицерията се сменя и мебелите отново ще станат нови и привлекателни.

Отделно си струва да обсъдим материала, използван за тапицерията. Обикновено се използват за това: изкуствена и естествена кожа, изкуствено кадифе, жакард, велур, гоблен. Когато купувате тапицерия, трябва да се има предвид, че  се износва по-бързо от мебелите с кожено покритие. Затова кожената тапицерия се откроява на фона на други тъкани с практичността и издръжливостта си. Обърнете повече внимание на закупуването на мека мебел и тогава дизайнът на вашия хол ще се превърне в декорация на цялата къща. Разбира се, ако искате комплектът ви да издържи по-дълго, грижата за мебелите трябва да е подходяща.

Източник: Топ Майстор

Pin It
Оцени публикацията
Mebeli-1.com