Полезни съвети за избор на нотариус


В големите градове има много нотариуси, но как да изберете нотариална кантора, която да изповяда сделката, която Ви предстои, именно това ще разгледаме днес, в настоящата статия.

За да бъдете сигурни, да знаете, че сделката ще бъде вписана и ще бъде Законова, трябва задължително да се доверите на опитен нотариус, който е вписан в  нотариалната камара на нотариусите.

Първият ни съвет е да проверите, дали избраният нотариус членува в тази камара. Можете да потърсите официаната страница чрез търсещите машини, или директно да отворите този сайт: notary-chamber.bg и да направите съответната справка.

 

Другият важен съвет е да сте подготвени преди самата сделка. Какво имаме предвид подготовката за сделка? Касае се за най-важните документи, да имате готовност и за таксите, които ще трябва да заплатите, както и сроковете. Много е важно кантората да е приветлива, с отзивчиви служители.

Важно е да отчетем, че в България през последните години станаха изключително много имотни сделки, поне за това сигнализират медиите, и поради тази причина е важно да сте абсолютно сигурни, че нотариусът, на който сте се спрели е легитимен.
Последният съвет, който желаем да отправим към Вас, касаещ подобен тип услуги и дейности, това е да направите кратка справка в Интернет за дадения нотариус, на който сте се спряли. Ако “изплува” лоша репутация, станете свидетели на лоши отзиви, то веднага е редно да се пренасочите към друга нотариална кантора или нотариус.
В общи линии онлайн има ценна информация, чрез която ще си спестите евентуални главоболия занапред, тъй че вярваме, че и този съвет е ценен.

Нотариалнита кантора, това е мястото, където всички страни се срещат и подписват дадените документи. Ако сте намирате в град Бургас, то нотариусът който Ви препоръчваме, това е Нотариус Надежда Маркова. Можете да се свържете с кантората на телефон 056 841 444 и да уточните час за дискусия, разговор, или направо за изповядване на сделка.

В обобщение на написаното можем да заявим, че нотариалните усулги са специфични и трябва да ги поверите на опитен нотариус.

Pin It
Оцени публикацията
Mebeli-1.com