Битумна хидроизолация за покриви на къщи 

1061858632

Защо е важно и как да изберем битумна хидроизолация на покрив

Покривът е най-важната част от всяка къща, защото осигурява защита от влиянието на времето и други неблагоприятни условия. За да се гарантира, че покривът ни е надежден и издръжлив, е необходимо да използваме подходящи материали за хидроизолация.

В тази статия ще разгледаме какво представлява битумната хидроизолация и въпросите, които вълнуват клиентите. Те са свързани с приложимостта на битумната хидроизолация при различни видове покриви, видовете битумна хидроизолация

Какво е битумна хидроизолация?

Битумната хидроизолация представлява серия от продукти, които се използват за предотвратяване на влизането на вода в конструкциите при най-различни покривни конструкции. Продуктите се изработват от битум, който е природен продукт, като следствие на допълнителна технологична обработка се превръща в материал с висока водоустойчивост.

Битумната хидроизолация се предлага в различни форми като мембранна битумна хидроизолация, течна битумна хидроизолация, като мембранната битумна изолация може да бъде също най-различна според модификацията на продуктите в нея.

Предимства на битумната хидроизолация за покриви на къщи?

Една от основните функции на битумната хидроизолация е да предпази покрива от влага и дъждовни води. Това помага да се предотвратят сериозни водни повреди в структурата на къщата, които могат да доведат до плесен, гниене, нарушение на стените и основите, както и до други неприятни проблеми.

Битумната хидроизолация е изключително издръжлива и може да устои на екстремни температури и атмосферни влияния. Това я прави идеален избор за покриви, които са изложени на интензивни слънчеви лъчи, горещо време или снеговалеж, или на големи температурни амплитуди.

Удължава живота на покрива: Благодарение на своите качества за хидроизолация, битумът помага да се удължи животът на покрива. Това означава, че по-рядко ще е необходимо да се правят скъпи ремонти или замени на покривните материали.

Как да изберем подходящата битумна хидроизолация?

Тип на покрива – преди да изберете битумна хидроизолация, трябва да разгледате типа на вашия покрив. Различните видове покриви изискват различни видове хидроизолация, така че е важно да изберете този, който е най-подходящ за вашата конкретна къща. Битумната хидроизолация е приложима при плоски леко наклонени покриви и при наклонени покриви.

Качество на материала – винаги се опитвайте да изберете висококачествена битумна хидроизолация. Качеството на материала ще определи неговата издръжливост и ефективност във времето.

Професионални монтажни услуги – ако не сте опитни с монтажа на хидроизолационни материали, е препоръчително да се обърнете към професионални монтажни услуги. Правилният монтаж е от съществено значение за ефективната работа на битумната хидроизолация. Особено важно е хидроизолацията от битум е да се извърши от професионалисти от фирма за хидроизолация, защото процесът по инсталиране изисква необходимата техника

Поддръжка на битумна хидроизолация

Поддръжката на хидроизолацията е пряко свързана с поддръжката на покрива изобщо. Затова е нужна периодична проверка на покрива, ако трябва и от специалисти, за да може да сте спокойни за вашата собственост. Ако забележите някакви повреди или износване, свържете се с професионален техник, за да ги отстраните своевременно.

Особено важно е да правите проверка на покрива след голяма буря, след период на силен пек, или след смяна на сезона. Ако например през пролетта забележите някакви промени в покривната конструкция, можете да предприемете мерки за ремонт, за да може да сте готови за следващия студен сезон.

При почистване на покрива се уверете, че избягвате употребата на остър инструментариум, който може да наранява повърхността на хидроизолацията. След като такава бъде инсталирана от професионалистите монтажисти, те ще дадат ценни насоки относно почистването на покрива и поддръжката.

Пример за продукти за битумна хидроизолация

Битумната хидроизолация е необходима за да се гарантира дългият живот на покривите на къщите. Тя предпазва от вода и увреждания, които могат да доведат до сериозни проблеми. Правилният избор на материал и неговият професионален монтаж са ключови за ефективната работа на хидроизолацията.

Италианската фирма Gedaco е производител на изключителни като качество хидроизолационни продукти, които се характеризират със своята приложимост при най-различни покриви, но и атмосферни условия.

По същество, това са битумни хидроизолационни мембрани, които си имат различни модификации, за да отговорят на изискванията на строителството на къщи и апартаменти. Може да се избират мембрани с механично фиксиране или с многослойна горелка. Да се избират мембрани според климатичните особености на даден район, или да се избират битумни мембрани с допълнителни функционални качества като  пароизолация, огнеустойчивост, издръжливост на градушки и други.

Често задавани въпроси за битумната хидроизолация

Каква е гаранцията на битумната хидроизолация на покрива?

Времето за смяна на битумната хидроизолация зависи от нейното качество и експлоатация. Обикновено производителите дават гаранция от минимум 15 до 20 години на битумните хидроизолационни мембрани. За сравнение прочетете описанието на оригиналния продукт, което е дадено от производителите, защото може да има вариации при различните продукти.

Мога ли да монтирам битумната хидроизолация сам?

Ако нямате опит с монтажа на хидроизолация, е препоръчително да се обърнете към професионални монтажни услуги за да гарантирате правилното й приложение. Битумната хидроизолация никак не е лесна за монтаж и затова се препоръчва

Какво да правя, ако открия пукнатини в хидроизолацията?

Ако забележите пукнатини или повреди в хидроизолацията, течове от покрива след дъжд или други проблеми, които идват от покрива, незабавно се обърнете към специалистите, които са инсталирали вашата хидроизолация или към

Каква е цената на битумната хидроизолация?

Цената на битумната хидроизолация може да варира в зависимост от началната цена  производителя и след това от квадратурата на обекта, и ценообразуването на фирмата изпълнител. Винаги се стремете да изберете продукт от високо качество, което да отговаря на вашия бюджет, който е преценен реалистично преди да започнете ремонт или строителство.

Pin It
Оцени публикацията
Mebeli-1.com