Модерна камини и печки на твърдо гориво

Добра палетна камина

Първото нещо, което ни идва на ум, когато заговорим за печки на твърдо гориво, най-вероятно при повечето от нас са онези стари чугунени печки, които използваха нашите баби и дядовци на село.

Тези печки бяха не много естетични от гледна точка на интериор, но за сметка на това пък бяха мултифункционални и наистина се вписваха много добре в напрегнатия и изпълнен с работа начин на живот.

Но когато заговорим за печки на твърдо гориво в наши дни, първото, което трябва да уточним, е, че говорим за печки от много по-ново поколение. На следващите редове ще научите повече за някои от тях.

Камина на дърва, въглища и брикети

Камините на дърва, въглища и брикети са един изненадващо стилен и елегантен уред, който може да се впише успешно в обстановката на всеки модерен апартамент или къща. И ако на пръв поглед това, което казваме, ви звучи странно, просто погледнете в TeMax и направете едно сравнение.

Ще се изненадате колко модерни и добре изглеждащи камини и печки на твърдо гориво ще намерите, които са изработени от специално стъкло и метал, което им придава изключително съвременен обли. Това, разбира се, изключва нуждата да изграждате камина в стената, което е скъпо удоволствие и отнема много средства, а създава и куп неудобства.

Много потребители поставят до камината на дърва малка поставка за дърва от ковано желязо, от където лесно поставят в огъня следващити парче дърво.

Камина на пелети

Печките с пелети, още наричани камини на пелети, представляват една още по-модерна версия на съвременната камина на дърва и брикети. Стилни на външен вид, те могат лесно да допълнят дори и дизайнерски обзаведена хижа или апартамент.

Камината на пелети има два недостатъка, с които ще започнем, и това са доста по-високата първоначална инвестиция, както и необходимостта да съхранявате пелетите някъде.

От тук нататък, обаче, като цяло ще можете да се радвате на много по-ниски сметки за ток и със сигурност ще можете да се насладите на много приятна и комфортна атмосфера у дома.

Дизайнът на този тип печки е много на ниво и те се очертават като най-предпочитаното средство за отопление от хората, които живеят в градове и села с по-хладен планински климат.

Pin It
Оцени публикацията
Mebeli-1.com