Как да обзаведем апартамента в съвременен стил?

Ако ви харесва съвременният стил и искате да сте в крак с модата, сега е моментът да се спрете на най-актуалните акценти в интериорния дизайн.
Общоприетото мнение е, че модерните интериори са студени и минималистични, но днешните съвременни интериори могат да бъдат много комфортни и приветливи, без да са претрупан и тъмни. Това е стил, който е еднакво подходящ, както за офиси, магазини и ателиета, така и за домовете ни.

За да се радвате на съвременния стил във вашия дом, е важно да се придържате към някои основни правила.
Изчистените линии и материи стоят в основата на този стил на обзавеждане. Фокусиран върху определен цвят, пространство и форма, съвременният интериор е хубав и свеж.

Научете повече за някои от характеристиките и елементите на съвременния стил в интериорния дизайн от специалистите на Моми Студио и за това, как може да пренесете този облик във всяка стая на вашия дом.

Цветове
Черното, бялото и неутралните цветове са основни в съвременният интериорен стил. Цветовата гама се допълва от ярки и смели акценти. Черното и тъмно сивото често се използват за основа и са определящи цветове за жилища, в съвременен стил.

 

dnevna2

Ако решите, че искате стените на вашите стаи да бъдат основно в неутрални цветове, тогава заложете на аксесоари в наситени. Обратното, ако стената е боядисана в ярък и смел цвят, то тогава, трябва да се подберат неутрални цветове за всичко останало.

dnevna-1

 
detska-staq

Мебели в съвременен стил
Гладките, чисти, геометрични форми са от съществено значение за мебелите в съвременен стил. Меката мебел често е в сиво, бяло, беж или в други неутрални тонове, а тъканите на дамаската са направени от естествени материи – вълна, памук, лен, коприна и юта.
Запомнете:

• Използвайте подходящите мебели и аксесоари, за да сътворите един смел и съвременен интериорен дизайн.

• Използвайте любимия си цвят за основен фон и го подчертайте с елементи в други цветове, които му подхождат.
• По-малкото е повече! При интериорият дизайн в съвременен стил не използвайте извити детайли, ресни или флорални щампи. Махнете всички сладки и малки акценти. Насочете се към изчистени и семпли структури.
• За подът на жилищата в съвременен стил се използват дървен паркет, гранитофресни плочки или полиран бетон. Килима е важен акцент, но е добре е той да бъде, с така  актуалните геометрични шарки и с по-гладка текстура.

 

2_sait 11_sait detska-staq dnevna dnevna-1 dnevna2 dnevna-izgled-3 kuhnq spalnq spalnq-izgled

Pin It
Оцени публикацията
Mebeli-1.com