Топ грешки които допускаме при декориране на дома си и основните принципи в интериорния дизайн и при поръчката на мебели от онлайн магазин

online magazin za mebeliКакто всички знаем няма най-правилен начин за обзавеждане на дома, всеки човек си е индивидуален с неговият вкус и визия за нещата. И все пак има определени норми, за които повечето експерти в тази област са се обединили. В тази статия ще ви покажем често срещани, не нарочно допускани грешки, които може да направите при декорация и грешния избор в мебелите, независимо дали поръчвате от онлайн магазин или не.

Първа грешка : Мебелите – Нека бъде хаос!

Всяко нещо трябва да си стои на мястото! (Знам, че звуча като майка ви). Хаосът и неправилното нареждане могат да превърнат и най-луксозно проектираните домове в дупки, където никой не желае да стъпи втори път! И… това не е всичко! Той ви носи и напрежение и отнема от вашата енергия. Препоръчваме ви да правите разместване на мебелите и да се разчиства от ненужни вещи поне веднъж в годината (най-малко).
Може би добра идея е да използвате вещи, които да са много в един (мултифункционални), с които вместо десет отделни ползвате един – универсален.
Както знаем, обаче децата са предразположени да имат повече вещи и да разхвърлят повече, там може да се почувствате леко притиснати в ъгъла, но решенията са същите.

Втора грешка : Липса на цветове?

Повечето домове, особено новите, са боядисани в светлата гама : бежово, бяло или кремаво. Идеята е да се хареса на възможно най-много хора. Ако боядисате стените и използвате мебели в по-изразителен цвят, то може да се изненадате от резултата. Ако не ви стиска или имате някой (съпруг/а или тъща  ) , които не одобряват това, просто използвайте по –тъмно бежово. Моля ви не забравяйте таваните!

Трета грешка : Използване на обвивката от пластмаса, като защитна.

В 90% от случаите поръчката от онлайн магазин за мебели биват доставени в дома Ви заедно с една чудна пластмасова опаковка, за да не се надерат, изцапат или да получат повреда по време на транспорта (но се случва). Опаковката е направена само с тази цел, да се транспортират мебелите от онлайн магазина, а не с друга и трябва да се премахне възможно най-скоро. Ако имате пакостници, които цапат доста или се страхувате от нещо в тази насока на мисли, то просто използвайте сменяемо покритие, което да слагате само, когато детето стои върху него.

Четвърта грешка : Изкуствените цветя – Made in china!

Хайде сега… кой си чисти изкуствените цветя ? (или не знаете, че събират прах?) Почистете ги, особено онези най-горе, на шкафчетата. Или по – добре отървете се от тях. Дори да ги харесвате закупете по-скъпи и качествени и ги почиствайте най-малко на месец един път.

Пета грешка (повече няма, обещавам) : Използвате за украса евтини общи предмети (от всичко по 1лв.), просто за да запълват празното пространство!

Декорирайте дома си с ваши индивидуални и лични вещи, не някакви си евтини предмети, които могат да се намерят на всяка крачка, във всеки магазин и всеки знае колко струват! Пробвайте с нещо ръчна изработка… Никой не ви гони, времето е ваше. Създаването на уют се случва с години, а не с дрънкулки, които сте сложили ей така …. да има! Стойностните неща са нещата в които са вложени труд, време, мисъл и накрая – пари. Използвайте въображението си. Сложете страхотна снимка на детето си, неговата първа рисунка или страхотна ваза.

След като ви нахокахме, следват важни принципи в интериорния дизайн.

Той е процесът от оформяне на вашите намерения за подредба във Вашия дом до реализацията им спрямо мястото, мебелите и другите определящи фактори.
Оригинално идеите за дизайн на интериора идват от природата, архитектурата и традициите.

Първи принцип : Хармонично единство

Идеята е да си представите домът ви като едно цяло. И в него да има хармония и баланс. Домът ви е пространство (стаи) свързани по определен начин (коридори, стълби) с определен от вас ред.
Така най – лесно ще се ориентирате в стила и тематиката. Никой не казва, че всичко трябва да е еднакво, това е мит, но нека поне си пасват стиловете. Един от запазените начини е да се съчетават и спазват принципите за цветовата гама (розов коридор, зелена стая не е удачно, да ). Хармонията и единството в цветовете е перфектния вариант, дори може да са различни цветове в подходяща гама на цвета.

Втори принцип : The Balance

Постигането на баланс е тежка, но не невъзможна задача. Трябва да има баланс в тежестта на мебелите в самата стая. Разделили сме ги основно на симетричен, асиметричен и радиален.

Симетрията е определяща в традиционния интериор на мебелите. По – просто казано симетрията в мебелното разбиране на нещата е един предмет да се намира на две места едновременно и то в една и съща позиция.

Асиметрията е за съвременния стил и за хората почитатели на модернизма в мебелите. Общо взето баланса се постига с предмети които имат еднаква визия, но не са по същност еднакви и привличат погледа. Този вид баланс е по-жизнен и реалистичен от симетричността в традиционния стил, но е по-трудно постижим. Този вид баланс предразполага за движение и жизненост.

Симетрията – радиална е когато всички мебели и обекти са фокусирани в една централна точка. Един доста типичен пример е стълбите тип спирала, макар че рядко се използва ще бъде интересно допълнение в дома ви.

Трети принцип : Точка на фокус.

Повечето хора не си дават сметка за най-големият враг на дизайна в дома им. Това е скуката, еднообразието. В домът трябва да има фокусни точки и то не една. Това е точка която е доминираща и да привлича вниманието, да „придърпва” хората към себе си. Да окуражава хората да влизат все по-напред в домът ви, да ги кара да са любопитни да им остане в съзнанието дори когато си отидат. Може да е всичко : Голям плазмен ТВ, домашна камина, собствена мебел която харесвате, картина или всичко което можете с гордост да представяте на гостите си. И все пак опитайте да не е само една, за да има баланс иначе всички ще се „забият” в нея и няма да обърнат внимание на нищо друго.

Това са нашите съвети ако желаете да ни посетите mebelilenistyle .com

Pin It
Оцени публикацията
Mebeli-1.com