Дизайн и декорация от OSB. Мебели от OSB. Как да изберем качественото ?

Здравейте! Този път ще ви покажем нещо по – различно от света на мебелите. През годините сме имали много запитвания за направата на OSB мебели и как можем да ги ползваме за декорация. Този път сме решили да отговорим на този въпрос, кратко и ясно, както и да добавим източник от където може да си закупите топ качество OSB плоскости.

Изработката на OSB, само по себе си е двустранен процес. На първо време частиците от дърво се пресоват, а после се залепят здраво със восък и смола. Тук е и разковничето как да изберем качествен материал за нашите мебели от тези плоскости. Когато се прави този материал той се прави на пластове. Дървесината идва много рядко от горите, така както ги познаваме. Често се ползват частиците от бързорастящи иглолистни дървета. Тези дръвчета се отглеждат в специално пригодени т.нар. „ферми” за дървета. Ето едно видео, от извеяната поредица “How its made”

https://www.youtube.com/watch?v=awxhgAMnyTs

Качествените OSB плоскости нямат кухини или някакви пукнатини. Когато закупувате материала, огледайте внимателно за такива. Там може да проникне вода и да се получи лошо за вашата мебел. Лесно може да се видят такива детайли, когато OSB е покрито с слой водоустойчив материал.

Оглеждайте и попитайте продавачът от къде е това OSB? Ако е от Северна Америка (Канада или Щатите), то правите добра покупка. Там се ползват топ технологиите в изработката на този материал (пък и на всичко останало). Ако се притеснявате от гризачи или червейчета, знайте че OSB има специални вещества, които го предпазват от такива неприятели.

След като разбрахме как да изберем качествен OSB материал, нека се насочим към самата декорация и изящен дизайн. Добре е да се знае, че OSB плоскостите изглеждат така :

ploskosti

Това е класическо ОСБ. Това, обаче, което се ползва за декорации и дизайнерски идеи е различно. Ето как изглежда то :

Има голяма разлика нали? Това са плоскости с декорация. Първият вид може да се ползва за окачане на обувки, дизайн на фоайета и неща които лесно се сглобяват.  Сглобяването в правилни форми е определящото предимство на мебелите. Благодарение на това ОСБ става популярно сред мебелистите и големите фабрики за мебели. Разговаряхме с голям производител на мебели, от Добрич – ЛениСтил, които ни споobsдели, че ОСБ е неразделна част от производството му. Намирането на добър снабдител и производител на суровината е трудоемко.

Другото предимство на ОСБ е неговата устойчивост на продължителни натоварвания, още при забиването на гвоздея ще усетите здравината на материала. Това в комбинация с устойчивостта му на влага, на плесен и животинки го прави толкова известен сред мебелното производство.

 

Разбира се, OSB има и друго широко приложение. В сглобяемите къщи и т.нар. пасивни или енергоефективни къщи. Там той е основен материал за изграждане.

МКМ БГ ГРУП е една от водещите компании, които внасят такива материали. Ние от mebeli-1 препоръчваме техните услуги. Вниманието и грижата за клиента са на много високо ниво. От първото обаждане до самият край бяхме обслужени от отбор професионалисти. Имахме уверението на собственика, че ОСБ плоскостите предлагани от МКМ са топ качество и можем да разчитаме на тях за нашите мебели. Повече за техните OSB плоскости и цени тук.

Ето предложенията ни за мебели и интериорен дизайн :

За вашата кухня и за вашата всекидневна или хол :
hol
За вашата спалня :
spalnq
МКМ БГ ГРУП ще ви помогне в избора на качествен ОСБ материал и плоскости, от вас се иска въображение и малко труд. Възможностите са неограничени. Както се вижда, много от мебелите са на бял фон, това и препоръчваме ние, от екипа. Понеже ОСБ има доста натъртващ цвят и доста наситен оттенък, той остава силно усещане в стаята с мебелите. Другата ни препоръка е, ако решите да ползвате такива мебели да го направите изцяло, за целият дом, за цялата ви вила и т.н. Смесването с друг тип интериорен дизайн е трудно, но винаги можете да се допитате до професионални услуги в областта, те ще знаят какво да направят.

Благодарим ви за отделеното време! Надяваме се да ви са се харесали избраните от нас предложения за мебели от ОСБ плоскости. Не забравяйте да коментирайте, споделяте и харесвате нашата страница. Помогнете на повече хора да научат за тези невероятни и евтини начини за декорация и изработка на мебели!

 

Успех!

Pin It
Оцени публикацията
Mebeli-1.com