Съвети за поставяне на уреди в кухнята

Независимо от размера, всяка модерна кухня е буквално пълна с всякакви малки и големи уреди. Как да подредим нашата бяла техника правилно, какви грешки никога не трябва да допускате и какви съвети да следваме?

Съсредоточете се върху правилото на “работния триъгълник”

През 20-те години на миналия век немски учени изчисляват идеалното разстояние между трите основни зони на кухнята, което позволява на домакинята да отдели минимум време и усилия за готвене. 

Към днешна дата правилото на „работния триъгълник“ (чиито условни върхове са мивката, хладилника и печката) все още е актуално и много архитекти и дизайнери се ръководят от него, когато обмислят подреждането на кухнята.

Площта на работния триъгълник, трябва да бъде не повече от 5-7 квадратни метра (в противен случай готвенето рискува да се превърне в състезание на дълги разстояния).

Обърнете внимание на бяла техника за многофункционално оборудване

Съвременните производители предлагат комплексни решения, които ви позволяват да комбинирате няколко полезни функции в един електрически уред наведнъж. Такива многофункционални домакински помощници спестяват сериозно място. Например, микровълновата фурна може да има функция за пара, а фурната може да има функция за микровълнова.

Микровълновата фурна може да се постави не само на плота

В малките кухни поставянето на микровълнова фурна често се превръща в проблем. От една страна е почти невъзможно да си представим живота без това устройство. От друга страна, когато е поставена върху плот, заема ценно място на работната повърхност.

Помислете за алтернативни опции за поставяне на микровълнова печка. Има специални конзоли за удобно закрепване на микровълновата към стената. Но имайте предвид, че високото разположение на домакинския уред е подходящо само ако височината ви позволява удобно да го използвате. Специалистите съветват да поставите микровълновата фурна на височина не повече от 135–140 см от пода или 6–8 см под рамото на този, който най-често използва уреда.

Pin It
Оцени публикацията
Mebeli-1.com