Смесители за баня

smСмесителите за баня вече не са просто приспособления, които ни служат за смесване на топла със студена вода, а са част от озавеждането и стла на нашата баня, придават изисканост и излъчване. Модерните смесители са икономични и ергономични.

Видовете смесители са с една или две ръкохватки, и така наречените джойстик.

Най- често употребяваните са тези с една ръкохватка. Те са лесни са употреба, по- икономични са и имат по- дълъг живот. Имат забележителна конструкция. Изпълняват няколко функции- освен, че пускат и спират водата, контролират силата на струята и темптературата на водата, като смесват студената с топлата. Когато завъртаме ръкохватката в различни посоки, можем да регулираме струята на водата без да променяме нейната температура. За силата на водната струя ръкохватката се движи нагоре или надолу, а за регулиране на температурата- се завърта наляво или надясно. Самата конструкция няма никакви уплътнения и триене на метални части. Изработена е от подвижни детайли и здрава керамика с много добра херметичност.Има вградени и пречистващи филтри за водата. Всичко това е причина за дългия живот на тези смесители.

Смесителите с две ръкохватки са предназначени за мивка за баня, душ, или комбинирано- и за вана и за душ едновременно. Водата се смесва като се завъртат ръкохватките. Ръкохватките при тези смесители са два вида- едните са традиционните кръстообразни метални или пластмасови, а другите имат вид на лостчета и се въртят в една равнина. Най- практични и най- удобни са смесителите за вода с кръстообразните ръкохватки, затова са и най- търсени. Предлагат се в класически и дизайнерски варианти. Едни от най- разпространените варианти на тези ръкохватки са с триъгълни, цилиндрични и други различни форми. В модерните съвременни и луксозни серии се срещат и такива модели, чиито форми са във вид на бутони или копчета и в тях са конструирани малки скъпоценни или полускъпоценни камъни, което ги прави уникални и красиви.

Pin It
Оцени публикацията
Mebeli-1.com