Проект за технически дизайн

Ако дори преди началото на ремонтните дейности искате ясно да разберете как ще изглежда апартаментът след ремонта и колко ще ви струва това, тогава имате нужда от дизайнерски проект. Но освен визуализация, тя включва и технически документи, обединени от концепцията за технически проект. Точно за това какво включва, защо е необходимо и от кого е съставено, ще ви разкаже тази статия. 


Ем Строй Ремонти ви приветства на страниците на своя уебсайт. Тук можете да намерите много интересни неща, от портфолиото от ремонти, извършени от нашите висококвалифицирани майстори, до полезни статии, публикувани в блога .

Технически проект за апартамент

Защо се нуждаете от технически проект, можете да разберете само след като разберете какво се крие зад това понятие. Така че нека не губим време, а да преминем направо към определенията.

Какво е технически проект

Това е необходим набор от проектни решения и технически документи, които ви позволяват да извършвате ремонтни дейности в съоръжението изцяло. Техническият проект е набор от чертежи за строители, отчети и оценки. Това включва и 3-D моделиране на помещения. В резултат на съставянето му се решават няколко важни задачи наведнъж.

Технически проект за ремонт – 3 причини “ЗА”

 • план . С разработването и одобрението на проекта се избягва непредвидена работа и съответно разходи. Тоест, ако наемете професионалисти за извършване на ремонт на апартамент, тогава промените или несъвършенствата са просто изключени. Всичко се изпълнява по подробен работен план с подробно описание на всеки етап, към който е приложена техническа документация.
 • пари . Вие напълно контролирате финансовия проблем. Първоначално, дори преди началото на работата, ще разберете колко струва ремонтът според дизайнерския проект. Освен това ще имате подробни разчети за видовете работа, посочващи разхода на материали. Така всички разходи ще бъдат целеви и в рамките на договорения бюджет. Но това, отново, ако изберете добросъвестни фирми за ремонт и декорация в София.
 • Резултат . 100% попадение в резултата, тоест вашите идеи за перфектния ремонт, идеята на дизайнера и изпълнението от специалисти по ремонта – това е общото разбиране на въпроса. Всеки вид работа е под контрол, всичко е възможно най-подробно и ясно за всички участници в процеса.

С какво друго може да се постигне висококачествен технически дизайн и инженеринг

Това ви спестява време в бъдеще, когато дойде време за закупуване на довършителни материали и обзавеждане. В края на краищата всеки детайл от бъдещия интериор вече е изписан, до номера на артикула, в техническата документация (лист и оценка). Това означава, че най-малкото няма да е необходимо да ходите до мебелни центрове с мостра тапети, за да намерите подходящ диван. 

Струва си да добавим, че за да постигнете описаните по-горе резултати, е необходимо да изберете правилния изпълнител. И е много желателно да се даде целият комплекс от произведения “в една ръка”. Тоест, когато екип от професионалисти ще се заеме с проекта от нулата и ще работи за резултата. Наемането на различни специалисти за всяка задача е изпълнено с факта, че те няма да се интересуват от резултата. 

Свършили своята част от работата, те могат да прехвърлят отговорността за собствените си недостатъци на другите. А именно – за тези, които започват проекта след това. Но нюансът е, че дизайнерските студия в София също не винаги се занимават с ремонти.  Освен това повече от 10 години ние извършваме модерни и основни ремонти на апартаменти по дизайнерски проект, безупречен по отношение на качество и внимателност, сами.

Защо трябва да поръчате цялостен дизайнерски проект

Някои интериорни дизайнери в София предлагат на клиентите си съкратена версия на услугата. Тоест не цялостен дизайнерски проект, който включва всички раздели и документи, а само неговата визуална част. Може да си мислят, че това е достатъчно, но не е така.

Мислите ли, че с красиви снимки можете да обясните на ремонтните работници всички нюанси на идеята? Много грешите. Специалистите по ремонт са свикнали да работят по чертежи и диаграми. За тях само снимка не е ръководство за действие. Тоест вие гледате снимката на ремонта, която с нетърпение очаквате да намерите на вашите квадратни метри след ремонта и работниците я виждат по свой начин. 


Съответно заключаваме, че е необходим дизайнерски проект и той е разработен изцяло от професионалисти в тази област. И сега да се върнем към въпроса за неговия технически компонент.

Какво предшества разработването на интериорен проект

Много важна стъпка преди започване на работа е заминаването на проектанта за измервания. В „Ем Строй Ремонти”, освен знанията и опита на специалистите, има и специално оборудване. За да получи максимално точни параметри на помещенията, дизайнерът извършва 3D измерване. Той, подобно на рентгенова машина, сканира пространството, като взема предвид разположените вътре инженерни мрежи.

Какъв е съставът на документите включва технически проект

Преди да започнем да изброяваме, нека поговорим за една много важна част от подготовката – разпитването. Специално изготвен въпросник, попълнен от вас, ви позволява да се уверите, че ремонтът ви подхожда абсолютно във всички отношения. Той взема предвид състава на семейството, интересите и начина на живот на всеки, предпочитанията за стилове и използвани материали. 

Всичко, което харесвате в апартамента си и какво не ви харесва, дизайнерът трябва да разбере. И така, сега нека да преминем към състава на проекта:

 • Решения за планиране, включително план с размери на всяка стая и проект за преустройство, ако има такъв. Ние предлагаме на клиента да оцени визуално опциите за оформление. За целта в офиса на „Ем Строй Ремонти” е монтирана голяма магнитна дъска. Върху нея поставяме плана на апартамента в мащаб с изчертаване на всеки детайл. На плана можете да премествате стени, да подреждате мебели. Именно по този начин проектантът и собственикът на имота търсят идеалния вариант за преустройство.
 • Чертежи на апартамента, които ще посочват развитието на стените, местата за монтаж на радиатори, отвори за врати, прозорци, но не само. Те също така предполагат схематично обозначение на вътрешноапартаментни инженерни комуникации. Взети заедно, чертежите представляват албум за строители, според който според инструкциите е възможно да се извърши ремонт в апартамента. Всеки чертеж е придружен от спецификация, в която са посочени символите за чертежа и конкретни параметри.
 • Списък на облицовки, тела, мебели. Както вече отбелязахме, дори на етапа на проектиране ще разберете потреблението на материали и цената на работата, което означава, че ще можете да контролирате това в процеса.

Какво трябва да знаете допълнително за дизайнерския проект на апартамента

 • „Ем Строй Ремонти” Ви кани да поръчате интериорен проект дистанционно. За това имаме опит и всички необходими ресурси. 
 • Препоръчваме ви да използвате допълнителна услуга за поддръжка на покупки и ремонтни дейности – Авторски надзор . Това ще позволи да се следи спазването на проекта на всички етапи.
 • Извършваме абсолютно всички видове работа от нашите щатни специалисти, избрани измежду стотици кандидати. Всички служители са тясно специализирани и с богат опит.
 • Ние поемаме проекти с всякаква сложност, включително сложно техническо оборудване и системи, включително системата Smart Home. Ако е необходимо, ние ще поемем всички одобрения и координация на работата на свързани изпълнители.

Какви други дизайнерски проекти могат да бъдат поръчани в Ем Строй Ремонти

 • Проектиране на търговски обекти , включително офиси, ресторанти, хотели и други обекти.
 • Модерен дизайн на вили в избрания стил.

Как да поръчате дизайн и ремонт на апартамент в София

Свързвайки се с нас по удобен за Вас начин , Вие имате възможност да получите следните услуги:

 • Поръчайте пълен дизайнерски проект, включително технически проект, който беше обсъден в днешния ни материал.
 • Проектиране и реновиране от „Ем Строй Ремонти”. Тоест, поръчайте ремонт до ключ , който просто започва с разработването на интериорен проект.
 • Поръчайте ремонт по дизайнерски проект на клиента. Това е в случай, че вече сте го разработили и ви подхожда напълно.

Обадете ни се на телефон телефон 0896221099 за да получите консултация за цената и отговори на вашите въпроси. Между другото, ние не крием цените за интериорен дизайн, те са публикувани на съответната страница на сайта . Но имайте предвид, че за всяка поръчка правим индивидуална калкулация. Каним ви да се срещнем лично в офиса на „Ем Строй Ремонти” и да обсъдим детайлите на сътрудничеството.

Pin It
Оцени публикацията
Mebeli-1.com