Покрив от фалцова ламарина за смели архитектурни решения

Фалцова ламарина

Несъмнено е доста сложно да изберете керемиди за покрива, които да са едновременно лесни за поставяне, надеждни, с красив външен вид и финансово достъпни. За да успеете да откриете точно такова решение, е нужно да проучите добре пазара, а след това да определите и кой продукт се доближава най-много до очакванията и изискванията ви като потребители. Фалцовата ламарина е сред най-купуваните материали от този вид, при които намирате висока естетика, а и възможност за реализиране на необичайни архитектурни проекти. Препоръчително е да избирате материалите от производител.

Какво представлява фалцова ламарина

Те са вид метални керемиди и могат да използват в покривната система “шлебах”, която представлява ламаринени листове, скопчани един за друг. Това се извършва с помощта на двоен или единичен фалц, който е по цялата дължина на наклона/ската. С подобно решение се постига впечатляващата визия, но най-хубавото от всичко е, че няма ограничение в дължината. 

Какви са техните предимства 

Фалцовите ламарини се използват все по-често в изграждането на покриви, което се дължи на неоспоримите им качества: 

  • не се изиска минимален наклон – металните цигли са приложими при всякакви скатове, което прави приложението им още по-голямо; 
  • лесен монтаж – инсталацията им е механична, т.е. не включва използването на лепливи материали, за да бъдат снадени. Това на свой ред прави ремонтните дейности “чисти” и значително по-лесни; 
  • водонепропусклива сглобка – отделните плоскости ламарина от фалц се сгъват едни към други, като по този начин осигуряват добра изолация от влага и вода. За да бъдат резултатите при монтажа още по-добри, може да се използва специална количка и по този начин работният процес ще стане автоматизиран;
  • лека конструкция – материали от фалц имат минимално тегло, което повишава практичността им. Това им качество ги прави подходящи и за фасади. 

Панелите при шлебах конструкцията се поставят сравнително лесно и бързо, като няма изискване за минимален наклон на покрива. Това прави фалцовите цигли предпочитан продукт, на който се залага изключително в модерното строителство, а и при реновирането на стари сгради.  

Приложими ли са при по-смели архитектурни проекти 

Фалцовата ламарина е идеалният начин да вдъхнете живот дори и на най-смелите си архитектурни проекти, защото се предлагат в различни дизайни, а конструктивните ѝ качества не поставят ограничения е технически план. Дори и най-предизвикателните покриви биха могли да бъдат покрити с подобни керемиди, при които няма точно определени изисквания в наклона и дължината.

Pin It
Оцени публикацията
Mebeli-1.com