Основен ремонт на апартамент в нова сграда

Как да започнете основен ремонт на апартамент в нова сграда? С този въпрос много потребители се обръщат към търсачките. И изобщо не е необходимо собственикът на апартамента да планира да свърши работата сам. Само за да постигнете по-добър резултат, трябва да се потопите малко във въпроса. 

Добре дошли в Ем Строй Ремонти, фирма за дизайн и ремонт на апартаменти в София. Днес искаме да ви разкажем за важните характеристики и нюанси, свързани с ремонта на апартаменти, за които най-вероятно не сте мислили.

Основен ремонт на апартамент в нова сграда в София

Няма да засягаме въпроса за апартаментите от старото строителство. Ще говорим за новите сгради в София, чийто ремонт зависи преди всичко от етапа на готовност на жилищата. Но ще започнем, като ви кажем какво се разбира под понятието основен ремонт на апартамент.

Какво е основен ремонт

По дефиниция това са планирани дейности по поддръжка, които са насочени към възстановяване на работоспособността чрез ремонт или подмяна на системи. Но по отношение на ремонта на апартамента има смисъл да се коригира формулировката, като се вземе предвид какво е включено в основния ремонт на жилищен апартамент.

Каква работа се извършва по време на основен ремонт на апартамента

 • Проект за интериорен дизайн. Имайте предвид, че това не е задължителен компонент на процеса, въпреки че е много желателно за собствениците на жилища.
 • Демонтажни работи, по-специално за премахване на съществуващи покрития по повърхностите на стени, подове, тавани.
 • Демонтаж на инженерни системи, което означава вътрешно апартаментни комуникации.
 • При необходимост и по договореност – къртене на вътрешни прегради, преустройство на апартамента.
 • Извършване на груб ремонт на апартамента, включващ нивелиране на повърхности и подготовка на отвори за монтаж на врати.
 • Инсталиране на инженерни комуникации, включително електрическо окабеляване в апартамента, ако е необходима вентилационна и климатична система и т.н., в съответствие с желанията на собственика на жилището.
 • Довършителни работи на апартамента, които завършват с работа съгласно условията на сключения договор. 

Защо се нуждаете от основен ремонт на апартамента

Това е много логичен въпрос. Наистина, ние свързваме думата основен с работата по подмяна на стари комуникации с нови и извършване на реконструкция, тъй като във старо жилище тя често е безнадеждно остаряла. Но не е така. Ако сте закупили апартамент в нов жилищен комплекс, това не означава, че той ще ви устройва напълно във всички отношения. 

Все пак разработчиците правят универсално покритие и възможно най-неутрално, така че да отговаря на вкуса на повечето купувачи. Обикновено това е декорация на апартамент в модерен стил в светли цветове. Разбира се, ако искате да живеете точно в дизайна, който харесвате, тогава трябва да поръчате довършителни работи. И ако не сте доволни от инженерните системи вътре в апартамента, да речем, няма достатъчно контакти, тогава е необходима по-сериозна намеса (основен ремонт).

Как можете да спестите пари, като ремонтирате апартамент до ключ в нова сграда

Отбелязваме две важни точки:

 1. Не трябва да разделяте работата, като поверявате на една фирма груб ремонт, а на друга – довършителни работи. В този случай, поради грешки в изпълнението на грубите работи, клиентите често харчат повече средства и съответно време. Дори най-добрият съвременен материал не може да се монтира безупречно върху неравни повърхности.
 2. Доверете се на ремонта с фирмени материали, вместо да се опитвате да спестите пари, като ги купувате сами. „Ем Строй Ремонти” има дългосрочни договори с доставчици, поради което можем да ви предоставим максимална отстъпка при закупуване на материали. Освен това стриктно следим за наличието на сертификати за качество и извършваме входящ контрол при приемане.

Защо трябва да поръчате ремонт на апартамент в нова сграда в София от „Ем Строй Ремонти”

Изборът на довършителни компании днес е просто огромен. Освен това има много реклами, където фрийлансъри предлагат услугите си и често евтино. Но помислете три пъти, преди да се впуснете в такова приключение. Все пак искате да поверите не някаква дреболия, а ремонта на апартамент. 

А комфорта и уютът на нашето жилище е пряко свързан с качеството на живот. Човек не може да се почувства истински щастлив, ако изпитва дискомфорт в собствения си апартамент. И да плащате пари и да се “възхищавате” на кривите ъгли и неравномерните шевове на плочките в банята е толкова удоволствие. Ето защо, ако вече възнамерявате да направите драматична промяна, като поръчате основен ремонт, изберете надеждна компания.

Каква е разликата между компаниите за ремонт и декорация в София в по-голямата си част от Ем Строй Ремонти

Няма да говорим за всички, ще ви разкажем за предимствата на нашата организация:

 • Ние предлагаме избор от  поръчка на дизайнерски проект за интериор на апартамент или извършване на ремонт или ремонт на апартамент по дизайнерски проект на клиента .
 • Извършваме ремонти в рамките на бюджета, като не надвишаваме фиксираната цена на ремонта.
 • Ние не сме посредници. Цялата работа се извършва от нашите служители.
 • Всеки служител е високоспециализиран професионалист с богат опит в своята област. Ние нямаме майстори на всички занаяти.
 • Ние работим стриктно съгласно Договора, който отговаря на интересите на Клиента и Изпълнителя. Договорът предвижда заплащане на неустойка при неспазване на сроковете.
 • Не вземаме авансово плащане за работата, изчисленията се правят поетапно.
 • Ежеседмично отчитаме целевите разходи по разчет, като Ви предоставяме счетоводен отчет.
 • Гарантираме безупречно качество на работа и пълно попадение във визуализацията, гаранцията за извършената работа е до 5 години.

Разгледайте портфолиото от ремонти , прочетете отзиви и заповядайте в нашия офис, за да обсъдим подробностите. И, разбира се, обадете се и задайте въпроси на нашите специалисти на телефон 0896221099.

Pin It
Оцени публикацията
Mebeli-1.com