Монтаж на ВиК инсталации

Монтаж на тръби (закупуване и доставка на материал, заминаването на майстор е включено в цената на работата)

На какво трябва да обърнете внимание, когато се полагат водопроводните тръби?

 Ако решите да смените водоснабдителните, канализационните или отоплителните тръби или възникне авария, първо, наложително е да разрешите въпроса със спирането на водата.
Второ, това, което трябва да се направи, е да се опитате да премахнете всички ненужни елементи, за да може водопроводчикът да стигне до тръбите, които трябва да бъдат сменени.
На трето място, определете сложността на работата с майстора. Спешната смяната на тръби понякога е непредсказуем процес! Опитайте се да оставите малко време за ремонт “в резерв”)).
Ако възнамерявате да пренаредите водопровода на места, не забравяйте да кажете на водопроводчика вашите желания!

Кога се сменят тръбите в апартамента?

Всички тръби в апартамента трябва да се сменят, когато започнете “голям” ремонт. Защо трябва да смените ВСИЧКИ тръби в апартамента? Чиста чешмяна вода, отлично налягане на водата – ще бъде гарантирано при смяна на водопроводните тръби. И просто естетически красиво проектирани тръби в апартамента ще зарадват окото!

Ако възникне теч, е възможно само да се поправи проблемната зона.

Тръби в банята, тръби в тоалетната – как се формира цената?

Разходите за работа в отделна и комбинирана баня ще бъдат еднакви, тъй като броят на свързаните водопроводни устройства (тръбопроводи към пералня, тоалетна, душ – вана и др.) също е същият.

Прокарване на тръби. Как е организиран процесът?

1. Оценка на необходимото количество консумативи (подмяна на стари тръби с нови)
Тук собственикът трябва да определи тръбите от кой материал да закупи. Важно е да изберете вида на водопровода (сериен или колекторен). Преброите броя на фитингите (съединителните елементи) за монтаж. Майстор водопроводчик може да ви помогне да изберете и закупите необходимите материали.
2. Демонтаж на стари тръби
3. При монтиране на нови тръби майсторът трябва да съгласува с Вас разположението на тръбопровода за ВиК инсталации. Трябва да наблюдавате работата, когато водопроводчикът монтира тръбните фитинги!
4. След като всички тръби са монтирани, техникът трябва да провери всички тръби за течове. Ако имате водомери, трябва да проверите работното състояние на водомерите. Най-често тръбопроводите се извършват с ППР тръби, които могат да представляват с вътрешни и външни защитни слоеве. Тръбите в банята, тръбите в тоалетната могат да бъдат положени открито или вградени в стени (скрито окабеляване), като се запази естетиката на външния вид на банята или тоалетната. Прокарването на полипропиленови тръби е иновативно решение в областта на жилищните комуникации. Както знаете, нищо не трае вечно. Старите тръби в апартамент, които започват да ръждясват с течение на времето, не са изключение. Ето защо остарелите материали се заменят с по-модерни, които ще ви издържат по-дълго от обикновено. Тръбопроводите в апартамента се извършват по два начина: водопровод с последователна схема на свързване с помощта на тройници и модерен колекторен метод. Цената на разпределението на водопроводните тръби зависи от вашето решение – кои тръби в апартамента да използвате и кой метод на окабеляване изберете.

Вижте и тази статия: Монтаж на душ кабина

Pin It
Оцени публикацията
Mebeli-1.com