МОБИЛЕН ОХЛАДИТЕЛ

С настъпването на лятото мнозина търсят решение на проблема с горещия микроклимат в помещенията. При високи температури, намиращите се в помещенията попадат в непоносима среда, а да се работи в такива условия е напълно невъзможно. Решението на този проблем може да бъде климатик. Но, ако това не е вашият вариант, по редица причини, то помислете за друга алтернатива – мобилен охладител.

За създаване на необходимия микроклимат в помещенията се изисква специален регулатор, като климатик или мобилен охладител на въздуха. Вторият, мобилният охладител, е хитът този сезон.

•   Ниска цена и лесно обслужване (за разлика от климатика).

• Без разходи за монтаж. Принципът на работа на охладителя за въздух не изисква външен извод, защото при своята работа той не отделя кондензат.

•   Ниска енергопотребляемост – за сметка на другите устройства, потреблението на електроенергия е в почти десет пъти по-малка от това на климатика.

•   Мобилност – благодарение на компактните си размери и колелца, може лесно да се пренася в различните помещения. Побира се дори в багажника на автомобил.

•   Екологичночист – въздухоохладителят не използва вредни за организма химични вещества.

Какъв е принципът му на работа?! – Изпарението на водата става чрез поглъщане на топлина от въздуха, което е и основна дейност на всички мобилни охладители. Този процес е естествен, т.е. не се изискват каквито и да било химични добавки и сложни конструкции. С една дума, колкото е по-висока е температурата на околната среда, толкова по-бързо се получава изпарението и охлаждането на въздуха в помещенията. Този процес не изисква голям разход на електроенергия. Охладителите на въздух се състоят от филтър, водна помпа и вентилатор. Вентилаторът изсмуква потока на въздух от помещенията. Въздухът преминава през специално уплътнен филтър, който постоянно изсмуква водата. Обикновената конструкция практически изключва каквото и да е счупване, а обслужването на такова устройство никак не е сложно.

 

Pin It
Оцени публикацията
Mebeli-1.com