Меката мебел – най-добрият избор

От естетическа гледна точка новата мека мебел трябва да се впише в интериора на стаята, за която е предназначена. Преди да пристъпите към закупуването на мебелите първо трябва да изчислите размерите на вашия дом. Мебелите не трябва да ви притесняват, а да ви позволяват да се движите свободно в стаята. Ако решите да закупите диван, трябва да имате предвид неговия размер като в сгънато, така и в несгънато положение. Но същевременно трябва да бъде достатъчно голям, за да могат на него да седнат колкото е възможно повече души. От икономическа гледна точка новите мебели трябва да бъдат евтини, но и издръжливи.

Когато един клиент отиде в мебелния магазин, първото, на което обръща внимание са цветовете на тапицерията цветове и по-конкретно дали се вписват в интериора на дома ви. А това в никакъв случай не е проста задача. Освен цвета трябва да се прецени материалът и неговото качество. Добре е да знаете предварително, че 60% от стойността на меката мебел се определя от тапицерията. За тапицирането на мебелите производителите използват плат или кожа. Когато става въпрос за тъкани, основните материали са шенил, флок, велур, микрофибър и сравнително новият материал куртизан. Всички тези тъкани имат своите плюсове и минуси, както и различни цени. Но всички съвременни тъкани за мека мебел са много красиви, практични и издържливи.

Закупуването на мека мебел трябва да се извърши така, че да не сте разочаровани и нейното функциониране да продължи достатъчно дълго. След тежък работен ден човек се връща у дома и прекарва почти 80% от времето си именно върху тази мебел. Това обяснява защо е толкова важно мебелите да са удобни. За да намерите мебели, които отговарят на всички ваши антропометрични данни и предпочитания, трябва да се освободите от излишната срамежливост и да легне на дивана в магазина. Освен това е необходимо също няколко пъти да разтегнете и да сгънете дивана, за да се уверите, че няма да бъде трудно за вас да изпълнявате тази операция във вашия дом. Ако откриете, че процедурата по разтягането и сгъването на дивана ви е прекалено трудна и неудобна, възможно е разтегателният механизъм може да е дефектен или за вас може да се окаже по-подходяща друга конструкция на трансформируема мека мебел.

Всеки иска да закупи мека мебел, която ще бъде не само удобна и красива, но и трайна. Като правило трайните и дълговечни мебели се изработват от специално изсушени материали от дъб, бреза или бук. Понякога рамките се изработват дори от евтино дърво, но то винаги трябва да бъде сухо. Ако си купите мебели дървесина, която не е добре изсушена, рамката скоро ще промени геометричната си форма и ще изгуби първоначалните си експлоатационни качества. За съжаление в магазините е малко вероятно, че ще имате възможност да проверите дали дървеният материал, използван за мебелите, е достатъчно сух или не. Ето защо се препоръчва да си купите мебели от производител, който дава гаранция за своите продукти повече от две години.

Pin It
Оцени публикацията
Mebeli-1.com