Как да се грижим за италианската мека мебел?

Италианската мека мебел е много по-капризна, отколкото по-евтините видове. Това означава, че ако искате да станете собственик на италиански дивани и столове, е необходимо да се подготвите да се грижите за тях. Постоянните грижи за вашата мебел ще ви даде възможност да се радвате на мебелите си в продължение на много години. Колкото и да сте грижите за вашите мебели, появата на петна е неизбежна, да не говорим за праха, който обикновено е навсякъде.

Задължително трябва да имате предвид, че никога не трябва да сушите петната по вашите мебели със сешоар, нито да търкате петната, да не говорим че е недопустимо прането им по какъвто и да било начин. Ако спазвате тези прости правила, ще си осигурите дълъг живот за вашите мебели.

Но как се постъпва, ако трябва да се премахнат петна? След като се научите, че трябва редовно да отстранявате праха от вашите мебели, следва да се запознаете с начина за премахване на петна от меката мебел. Това трябва да се прави ръчно, с помощта на мека четка. Само в краен случай се препоръчва използването на прахосмукачка, но никога не го правете, ако не е крайно необходимо, защото води до предварително износване на облицоващата тъкан. Ако на тапицерията на италианската мебел попадне някаква течност, независимо от естеството на петното, мястото се подсушава със салфетка или с чиста кърпа, така че да бъде отстранена излишната влага.

В случай че това не е достатъчно, след това се използват специално предназначени за целта химични материали, които можете да намерите на пазара. Но ако прибегнете до тяхното използване, никога не ги изсипвайте директно върху петното и не прекалявайте с използваното количество. Следвайте стриктно посочените указания. И ако все пак не успеете да се справите с упоритите петна, без да се колебаете, потърсете помощта на специалисти.

Pin It
Оцени публикацията
Mebeli-1.com