Как да обзаведем хол?

При обзавеждането на вашия дом трябва да бъдете особено внимателни при избора на мебелите. Известно е, че холът или всекидневната се явяват централно място в модерните жилища, тъй като това помещение е свързано с всички дейности, които се провеждат в дома. Обикновено холът е по-просторното и по-добре осветеното помещение в жилището – за да се улесни различните функции и ги делегира на тази стая. Пищен или минималистичен, голям или по-малък, често към хола може да е включена трапезария и той да е разположен в близост до кухнята или по начин, предлагащ възможност за уединение.

Ако наличното пространство позволява, можете да намалите сервизното помещение за сметка на трапезарията и кухнята, където да проведе рафт за плата и подноси. Основното е в трапезарията да имате маса, на която ще прекарвате неформалните моменти с вашето семейство и с приятелите си. Без значение дали масите ще са правоъгълни, квадратни или кръгли, трябва да бъдат поставени така, че гостите да имат на свое разположение най-малко 60 сантиметра.

Обикновено в хола или във всекидневната човек обича да се отпусне и да почете, да погледа телевизия или да слуша музика, така че изборът на мебелите и обзавеждането съвсем не са без значение. Добра идея е да помислите за библиотека или бар, около които да поставите една или повече маси и подходящи столове или диван. Неизбежна част от съвременното обзавеждане (размерът и формата винаги варират в зависимост от наличното пространство) е телевизора.

При проектирането на библиотеките и етажерките трябва да вземе предвид факта, че с течение на времето се натрупват. Поради това е добре предварително да помислите дали разполагате с достатъчно свободно място. Обърнете специално внимание на модулното решение, което ви позволява да добавяте елементи на етапи.

Оптималните библиотеките са тези, които са вградени в стената и в допълнение към оптимизирането на пространството могат да “изчезнат” например зад масивни стъклени ветрини. Това решение е идеално не само от естетическа гледна точка, но е много подходящо и срещу натрупването на прах. Интересен и много удобен вариант е да разположите етажерки от дърво, стъкло или метал, които са с малки размери. Но в този случай трябва да имате предвид недостатъците на този тип библиотека – експозицията на прах, невъзможността да бъдат използвани за голям брой и обемисти, тежки книги, и други.
Снимки: usenet.it.rooar.com, benecasa.it

Pin It
Оцени публикацията
Mebeli-1.com