Как да изберем кухненското обзавеждане?

Към избора на кухненското обзавеждане е необходимо да се отнесем много сериозно. Още в самото начало трябва да сте наясно какво точно искате и да помислите добре за решаването на много въпроси, свързани със стила, цветовете, осветлението т.н. При избора на мебелите за кухнята е необходимо да се съобразите с размерите на помещението и да помислите за планировката и геометричните форми, които ще използвате. Ако не ви удовлетворява стандартното оформление, ще се наложи да се ориентирате към обзавеждането с мебели по поръчка.

Мебелите и цялостното кухненско обзавеждане трябва да са красиви и удобни. Съвременните производители продължават да създават нови и нови мебели, позволяващи на домакините да спестяват време и усилия.

Кухненските мебели трябва да наподобяват триъгълник с върхове: мивка, печка (котлони) и хладилник, като разстоянието между тях не трябва да бъде повече от 3-4 метра. При оформлението на кухненския кът е добре да имате предвид, че трябва да има просторна зона за готвене и за съхранение на приборите и продуктите.

Не за всички кухни е подходяща стандартен вид гарнитура, тъй като тя може да бъде прекалено висока или прекалено ниска. Неудобните мебели могат да доведат до здравословни проблеми, болка в ръцете и в гръбначния стълб, бърза умора и т.н. Затова е добре да се консултирате предварително със специалисти и едва след това да пристъпите към покупката на вашите мебели. Много важно е кухненското пространство да се използва максимално рационално.

Много производители предлагат на домакините различни необичайни решения. Така например ъгловите шкафове могат да бъдат оборудвани с различни въртящи се части, което ще ви помогне да спестите място. Особено важно за идеалната кухня е да разполага с удобни шкафове и чекмеджета, които да са безшумни.

Разбира се, кухнята не трябва да е само удобна, но тя трябва да е и красива. Идеално решение за нея може да е камъкът, боядисан в различни цветове. Това ще ви позволи да изберете сред разнообразието от цветове и да се спрете на най-добрия вариант, за да създадете кухнята на мечтите си. Предмети, направени от изкуствен камък, не се променят, когато са изложени на вредните слънчеви лъчи, при излагането на слънце и при нагряване, не отделят вредни токсини, а освен това са и водоустойчиви.

Pin It
Оцени публикацията
Mebeli-1.com