Как да изберем качествени врати за офиса

Ако предстои да изграждате нов офис, то без съмнение трябва да обърнете внимание на вратите, при това – сериозно внимание. В настоящата статия представяме полезни съвети за избор на врати за офиса, както и препоръки, от къде да поръчате … Готови ли сте? Да започваме …

Същността на всеки бизнес е да привлича нови клиенти. Преди да отворите офис, си струва да обмислите неговия дизайн, тъй като той е не по-малко важен от създаването на работни места и запълването на офисите с модерни технологии. Както се казва – те се срещат „по дрехи“, затова днес ще говорим за това как да изберем врати за офиса.
Същността на всеки бизнес е да привлича нови клиенти. Преди да отворите офис, си струва да обмислите неговия дизайн, тъй като той е не по-малко важен от създаването на работни места и запълването на офисите с модерни технологии. Както се казва – те се срещат „по дрехи“, затова днес ще говорим за това как да изберем врати за офиса.

Основните функции на конструкциите за интериорни врати са да създават възможност за уединение на служителите в офисите и да повишават комфорта на престоя им на работа. Независимо от материала, всички те трябва да отговарят на следните изисквания:

Да съвпадат с общия стил.
Да имат повишена устойчивост на повреди.
Да запазва външния си вид за дълго време.
Да са спазени правилата за пожарна безопасност.
Да са с подходяща звукоизолация.


Дори ако сте начинаещ бизнесмен, не трябва да инсталирате най-евтините платна. Разбира се, икономичният вариант ще ви помогне да спестите бюджета, но рискувате да изглеждате недостатъчно надеждни за клиентите.

Изборът на врати в зависимост от разпределението на офиса
Разглеждайки снимки на офис врати, е лесно да се изгубите сред тяхното разнообразие. Първата стъпка за правилния избор на вътрешни конструкции е да се определи оформлението на сградата:

С офиси излизащи на един дълъг коридор. За тях слепите врати са най-подходящи.
С голяма стая. Ако пространството не е разделено от основни стени, тогава разграничаването може да се извърши чрез инсталиране на прегради от стъкло или остъклена пластмаса.

Материали за офис прегради и врати


Най-често срещаните материали, от които се правят прегради за офиси и врати са:

ПДЧ и МДФ
Ширината на офис врата, изработена от тези материали, може да бъде всяка, тъй като размерът на оригиналния лист ви позволява да изрежете различни дизайни.

MDF (фазер) – фина фракция или фазер. За създаване на най-малките дървени стърготини, подобни на дървесно брашно, залепени заедно с помощта на естествена целулоза. Продуктите са гладки и равномерни с финозърнеста структура.

ПДЧ – ПДЧ. Състои се от компресирани отпадъци от дървообработка. Различава се с висока издръжливост и плътност, близка до естественото дърво. Готовите листове са груби на допир, те са ясно видими парчета чипове.

Суровите ръбове на ПДЧ могат да се разслоят, така че не трябва да го инсталирате на места с висока влажност

Екофурнир
Вратите от еко фурнир са евтин начин за създаване на делови и представителен дизайн на офиса. Този материал е напълно екологичен, тъй като се състои от дървесни влакна, свързани с естествени добавки. Те се боядисват преди пресоване, така че продуктите се характеризират с еднороден цвят. След обработка предната страна е покрита с филм, който имитира истински дървени повърхности.

Пластмасови профили
Както знаете, белите врати се замърсяват бързо и по тях личат драскотини и отпечатъци. Въпреки това, ако дизайнът на стаята включва инсталирането на леки прегради, тогава решението ще бъде използването на пластмасови конструкции. Разбира се, за разлика от дървото, PVC не е „на живо“, но има много други предимства:

  • Запазване на външния вид след често третиране с препарати.
  • Устойчивост на влага.
  • Няма повреди от корозия.
  • Широк диапазон от поносими температури.
  • Издръжливост.

И така, да изберете правилно врати за офиса трябва да се доверите на фирма, която е с добра репутация, да изберете материалът, от който да са съставени, да отговарят на цялостния дизайн и други.

Не избирайте евтини врати, особено от Китай. Помислете за врати, които са турски, полски врати, а можете да помислите и врати, които са с произход Украйна.

Надяваме се, че статията Ви е била полезна!

Pin It
Оцени публикацията
Mebeli-1.com