Какви мебели са нужни за спалнята?

Спалнята е място за почивка и сън, затова мебелите в нея трябва да помогнат за почивка и отпускане. Ето защо на първо място за спалнята трябва да изберете легло или широк диван, нощно шкафче с огледало и малък стол или табуретка. Ако мястото позволява, можете да поставите и кресло.

Ако в семейството ви има малко дете, което изисква постоянно наблюдение и грижи, е необходимо да поставите в спалнята детско креватче. По този начин ще облекчите грижите си за бебето и ще бъдете в постоянен контакт с него. Освен това имайте предвид, че много деца в предучилищна и ранна училищна възраст се страхуват нощем да спят сами в стаята, затова е добре да предвидите вариант, в който да поставите легло за тях в спалнята.

Необходимо е да се отбележи, че именно в спалнята на мнозина се намират редица вещи като спално бельо, книги, аудио и видео техника и т.н. Голяма част от вещите се разполагат на библиотечни рафтове, в гардероб за дрехи и спално бельо или в скрин, в нощните шкафчета и други. Аудио и видео техниката например, се препоръчва да се постави близо до прозореца, за да се намали статичното напрежение.

Все по-често в съвременните апартаменти спалнята често служи и за офис, поради което е необходимо в нея да се създаде зона, където да се поставят бюрото или работната маса. Над масата обикновено се поставят етажерки за най-често използваните учебници, книги, списания и документи. Ако спалнята ви е много голяма и предоставя възможност, създайте си място за спортни занимания (например поставете шведска стена и оборудвайте част от пространството с други спортни съоръжения).

Една от разновидностите на спалнята се явява детската стая. Но за разлика от възрастните детето прекарва в своята стая значително по-голяма част от времето си – в нея то спи, играе, учи и чете, гледа телевизия и прекарва време с приятели. Ето защо освен легло и диван, в детската стая трябва да има бюро, стол, шкаф и рафтове за книги, учебници и играчки, гардероб за дрехите и т.н.
Снимка: http://napoli.olx.it

Pin It
Оцени публикацията
Mebeli-1.com