Италиански мебели за барове и ресторанти

Дизайнът на обществените заведения винаги е бил основна тема и заема важно място в цялостния интериор. Това важи с пълна сила особено когато става въпрос за барове и ресторанти, клубове и кафенета. Тъй като е важно да се създаде специален образ на заведенията, е необходимо да се подчертаят силните страни на помещението и умело се прикрият слабостите. Ето защо винаги са необходими оригинални и интересни идеи, като в концепцията за дизайн много важна роля имат мебелите и светлината. В баровете, ресторантите и кафенетата мебелите трябва да са удобни, комфортни и добре подбрани, за да могат заведенията да привличат повече клиенти. В края на краищата, хората предпочитат да се върнат там, където се чувстват добре.

Съвременният живот се променя бързо, а с него, и нашите предпочитания. Промяната диктува правилата на ресторантьорския бизнес и днес вече не е достатъчно да се предложи само добра храна или отлично обслужване. Постепенно ресторантите и кафенетата се превръщат и в място за отдих, за срещи с приятели, за прекарването на една приятна вечер, за отпускане. Това означава, че подсъзнателно човек иска да се изолира от ежедневието и да прекара малко време на привлекателно и уютно място, търсейки нови преживявания.

Много интересни линии мебели за ресторанти, барове и кафенета предлагат някои италиански фабрики. В техните колекции присъстват исторически реплики и оригинални дизайнерски проекти, които позволяват внасянето на динамика и майсторство при обзавеждането на помещението – от идеята до изпълнението.

Обърнете особено внимание на продуктите на италианските фабрики за мебели, най-известните сред които са KARTELL, BILLIANI, ORIGLIA, ARSPA, Consorzio CABIATE PRODUCE и много други. Те предлагат широка гама от мебели с разнообразни вариации на цветове, декори и размери. Ако мебелите са в класическа линия, обикновено са разработени от скъпоценно дърво, камък, с включени декоративни елементи от скъпоценни и полускъпоценни метали. При съвременните модели се използват главно пластмаса, стъкло, хром, никел, алуминий и други, понякога много неочаквани материали.
Снимка: nereoenne.it

Pin It
Оцени публикацията
Mebeli-1.com