Интериорът на дома с римски щори

Римските щори съществуват няколко века по-рано. Те се появяват за първи път в древен Рим и пренасянето им през годините е спомогнало тяхното модернизиране, запазвайки истинската същност. Римските щори са елегантни, оригинални, строги и идеално се комбинират с всякакъв интериор. Предлагат се в голямо многообразие, което ги прави подходящи за всевъзможни архитектурни прозорци.

Днес римските щори са много разпространени, предпочитани за всякакви домове и любими на много домакинства по света. За ценителите на стилния интериор, римски щори се вписват отлично във всяка една обстановка. Често ги виждаме в домове, офиси, ресторанти с класически или съвременен стил на обзавеждане. На адреса на interpolezno.com, може да намерите много модерни идеи за дома.

Римски щори представляват равни парчета плат, които са перфектно обработени в краищата, а с помощта на механизъм се събират в идеално оформени хоризонтални плисета. Те са чудесно съчетание и стилно оформление за всяко помещение и създават уникален завършек на цялостния интериор. Римските щори за прозорци предпазват изискано и нежно от пряката слънчева светлина.

Предлагат се многообразие от материи от фина органза до тежък плюш. Това ги прави великолепно решение за почти всеки интериорен стил, в това число от традиционен класически до най-модерен хай-тек.

Погледнати от позиция на конструкция римските щори са много функционални. Монтажът им се извършва лесно и бързо, служат за декориране на места като затворена тераса, кухненски прозорец и други. Това фино украшение на прозореца служи и за заместител на завеси.

Богатият набор от разцветки и материали на римски щори, позволява лесно аранжиране с останалата част от интериора. За ушиването им възможностите на материи също са разностранни от най-леки до най-плътни и всички те са защитени от прегаряне.

Римските щори имат множество преимущества, като практичност, лесно управление и експлоатация, бързо почистване и т.н.

Римските щори са много функционални и универсални. Позволяват монтаж на стени, по дограми и на тавани.

Откъм механизъм, те също са достатъчно удобни и надеждни, а експлоатацията им не отнема време. Повдигането на щорите се извършва в резултат на шнурове и халки, нанизани в плата. Освен, чрез въже римски щори се управляват и с електродвигател на дистанционно управление.

В помещения с римски щори регулирането на нивата на затъмнение не представлява никакъв проблем.

Други специфики около римските щори са свързани с изработката им от специални платна. Опростена и качествена конструкция; лекота в управлението им, в резултат от работата на два шнура или автоматично управление.

Римските щори могат да се намерят в лен и тюл, което ги прави идеални тънки и стилни, придавайки страхотен акцент на помещенията. Римски щори от бамбукови влакна, богато украсени с апликации или рисунки също са много предпочитани от множеството клиенти.

В най-общи линии това са най-важните характеристики и особености на римските щори. За всеки решил да обзаведе дома с този вид многообразието от модели, десени и форми може да направи избора идеален за комбиниране с останалия интериор.

Pin It
Оцени публикацията
Mebeli-1.com