Избор на интериорни врати – какво трябва да знаем?

При избора на подходящи интериорни врати за вашия дом в България, има някои важни аспекти, за които трябва да внимавате:

Размери: Размерите на вратата са от първостепенно значение. Много жилища в България имат отвори, които не отговарят на стандартните размери. Затова е препоръчително да поръчате врата, произведена специално за вашите размери. Така ще бъдете сигурни, че няма да възникнат проблеми. Производителят ще дойде до вашия дом, за да измери отвора за вратата. Това ще ви спести грижи, а резултатът ще бъде налице.

Материал: Бъдете внимателни при избора на материал. Търсете продукт, който е устойчив и не се разпада лесно. На пазара има много евтини врати, които изглеждат изкусително, но на практика са нискокачествени. Внимателно прочетете описанието на вратата и се консултирайте с представител на фирмата, за да получите препоръки и да оцените кой материал е най-подходящ за вас. Естественият фурнир и гладкият МДФ са един от най-стандартните и качествени материали. Освен това, те са и достъпни по цена. Разбира се, ако желаете допълнителни декорации или гравюри, това може да увеличи разходите.

Репутация: Изберете фирма с добра репутация и много доволни клиенти. Проверете дали фирмата има отзиви в интернет или снимки от монтажи, които са извършени. Дори и да имате чудесна врата, непрофесионален монтаж може да окаже неблагоприятно въздействие. Не рискувайте с визията на дома си. Грешките при монтаж могат да ви струват допълнителни разходи за ремонт. Изберете фирма с дългогодишен опит и множество успешни проекти. Така няма да сгрешите.

Дизайн: Обърнете внимание и на креативната част. Независимо дали сте справили се с изброените по-горе аспекти, трябва да помислите и за дизайна на вратата и как тя ще пасне във вашия интериор. Има два подхода при избора на цвят. Единият е комплиментарен подход, където вратата се съчетава с цвета на стените. Например, бели стени и светла интериорна врата. Алтернативата е контрастният подход, където можете да изберете по-тъмна врата, ако стените са светли. Няма правилен избор между двата варианта. Това зависи само от вашите предпочитания. Важно е всички интериорни врати да бъдат от един и същ модел в целия апартамент или къща, за да създадете еднообразие и хармония.

Pin It
Оцени публикацията
Mebeli-1.com