Дизайн на мебели за всекидневна

Дизайн на мебели за всекидневна: как да избегнем грешки в дизайна + примери

Дизайнът на мебелите за хол съчетава хармония и обмисленост на отделните детайли. Модерният стил съчетава актуални тенденции, които ще бъдат описани в статията, и са дадени препоръки за стилна декорация на залата с красиви мебели.

Характеристики на стилен хол

Оформен е модерният стил на интериорен дизайн, поглъщащ всички актуални тенденции, съчетавайки удобство с оригиналност. Aкцентът е върху големите детайли и трябва да има малко от тях;

функционално обзавеждане на мебели с разтегателни и разгъващи се елементи; предпочитание се дава на неутрални естествени цветове.

Красивите мебели за всекидневната се избират, като се вземат предвид стиловите решения и личните предпочитания. Интериора във всекидневната е добре да бъде внимателно подбран, имайки предвид и основните домашни дрехи, които използваме често. Голяма част от хората подбират цвета на диваните спрямо удобния дамски или мъжки комплект, с който ще гледаме филм, излегнати удобно на дивана.

Приоритетът е леките, а не претрупани стаи, в които дори при дизайна на прозорците е желателно да се спазва лаконичност и лекота, като се заменят традиционните тежки завеси с модел с обикновени панели, щори, памучни завеси и тюл.

Комбинация от светли и тъмни нюанси

Големите стилни аксесоари, които отнемат не количеството, а ексцентричността на модните тенденции в изкуството, ще помогнат на модерната зала да не изглежда скучна.

Съвет! Само използването на висококачествени материали ще направи възможно реализирането на проект за успешно и удобно жилище, което е приемливо във всяко отношение.

Изборът на мебели: какво да търсите

Мебелите за залата в модерен стил са широко представени от производителите. Преди да направите избор, трябва да разгледате възможно най-много опции и да вземете решение за концепция за дизайн. Приоритет са прави линии и лаконични форми.

Изборът на мебели се основава на начина на живот. Ако често се събират големи компании и гостите могат да нощуват, за предпочитане са големите дивани, които могат да се трансформират в места за спане. За тези, които ценят уединението и личното пространство, е подходящ модел малък диван или диван.

Мека мебел

Модерното обзавеждане за всекидневната задължително включва мека мебел и фотьойли, които осигуряват комфорт. Модните тенденции позволяват използването на естествена и еко кожа, както и текстил като тапицерия. Съвременните материали са смесени издръжливи тъкани, които имат висока устойчивост на износване.

За всекидневните най-често се избират обикновени видове тапицерия. Дълбоките и приглушени тонове се превръщат в един вид фон за подчертаване на акцентите в дизайна, ярките могат да се превърнат в акценти.

Стилните мебели за всекидневната, чиито оригинални решения могат да бъдат извлечени от снимки, почти винаги включват в хола:

модулни системи; пиедестали за аудио и видео оборудване; рафтове за книги; скринове.

Вградените мебели за всекидневна са съобразени със съвременния стил на интериорна декорация. В този случай системата за съхранение ще бъде незабележима, без да привлича вниманието.

Външният вид и оборудването на вградените гардероби могат да бъдат разработени индивидуално, като се вземат предвид личните предпочитания. Големината на гардероба трябва да бъде съобразена с вещите, които ще приберем. Необходимо е да има достатъчно пространство за красите вечерни рокли, рафтове за ежедневните клинове и туники, както и шкаф за бельото ни. Отворените ниши не трябва да се пълнят със сувенири, те могат да бъдат оставени напълно празни.

Модулните и шкафовите системи са оборудвани с удобни врати. Гладките фасади могат да бъдат изработени от цветна пластмаса, матирано стъкло или други материали.

Простите тонове позволяват да се подчертае стилът на интериора и красотата на мебелите. За да не изглежда дизайнът скучен, се избират няколко нюанса от един и същи цвят. В този случай мебелите няма да се слеят със стените. Допълнително се въвеждат сочни контрастни акценти – ярки пуфове, възглавници на дивана или дори самия диван и т.н.

Броят и размерът на мебелите трябва да бъдат избрани, като се вземе предвид площта на стаята и височината на таваните. Всичко „също“ ще бъде неподходящо, особено в ограничен район.

Съвременни интериорни стилове

Мебелите в дизайна на хола могат да бъдат много различни, отговарящи на една от популярните съвременни тенденции. Може да бъде таванско помещение, арт деко, модерно и други. При желание е възможно напълно да възпроизведете една от модните тенденции във вашия хол, като я следвате от първата до последната буква.

Ако не се задълбочите в една избрана стилова посока, можете да създадете удобен модерен интериор за себе си, който ще бъде не само модерен, но и удобен за живота.

В същото време стилът на избраните мебели трябва да бъде допълнен от характерния дизайн на стените, тавана и пода, простотата на таванните лампи и дискретния дизайн на отворите на прозорците.

Заключение

Създаването на модерна, удобна и красива всекидневна започва с качествен ремонт и ясно планиране на бъдещия интериор. Избраният вариант за дизайн, включително мебели, трябва не само да следва модните тенденции, но и да отразява индивидуалността на собствениците на къщата и да създава комфортни условия за живот.

Pin It
Оцени публикацията
Mebeli-1.com