Винилова настилка за кухня

3d rendering modern dining room and living room with luxury decor

Когато става въпрос за пренареждане на кухненските подове, има голямо разнообразие от възможности за избор. Искате такъв, който е издръжлив, но и приятен за окото. Виниловите настилки се превръщат във все по-популярен избор за под в кухнята по много причини. Но както при всеки материал за подова настилка, има плюсове и минуси, които трябва да се вземат предвид, преди да продължите напред, и ние разполагаме с тях, за да ви помогнем.

Какво е винилова настилка

Виниловата настилка е вид подово покритие, което се изработва от поливинилхлорид (ПВХ) материал. Тя е популярен избор за домове, обществени сгради и комерсиални пространства поради своите предимства. Виниловата настилка е издръжлива, устойчива на износване и лесна за почистване, което я прави подходяща за области с висока трафика и изискващи редовна поддръжка.

Тя също така предлага широка гама от дизайни, цветове и текстури, което позволява на хората да избират вариант, който отговаря на тяхната естетика и интериорни предпочитания. Виниловата настилка може да имитира различни материали като дърво, камък или плочки, като предлага удобството на по-лесна инсталация и по-достъпна цена в сравнение със истинските материали.

Плюсове на виниловите настилки в кухнята

Издръжливост и дълготрайност: Винилът се счита за изключително издръжлив материал за подова настилка, което го прави чудесен избор за кухненска подова настилка. Той може да издържи почти всичко, което може да донесе нормалният до хаотичен живот на домакинството. И ако нормално се грижите за него, което е много просто и е още едно предимство, на което ще се спрем, той ще ви служи между 10 и 20 години.

Устойчив на вода и петна: Един от най-големите плюсове на виниловите настилки за кухнята е не само издръжливостта, но и устойчивостта им на вода и петна. Само тези елементи превръщат винила в идеален избор на подова настилка за силно активни кухни, в които има много разливи от готвене и течове от съдомиялната машина или хладилника.

Достъпност: Един от най-евтините варианти за подова настилка на пазара, винилът може да се доближи до външния вид на по-скъпите материали на част от цената. И както вече споменахме, той се почиства лесно, лесно се закърпва, ако някое място се повреди, и е удобен за краката.

Лесен за почистване и поддръжка: Както вече споменахме, виниловите настилки са лесни за почистване. Тъй като е водоустойчив, не е необходимо да се притеснявате за използването на вода, така че, обикновен моп или парочистачка ще свършат работа. Също така, прахосмукирайте пода с прахосмукачка, която е предназначена за твърди повърхности, за леки почиствания.

Spacious housing. Female estate agent showing new home to a young man after a discussion on house plans. Choosing construction materials, repair, technologies in smart house. Moving, new home concept.

Удобство: Когато сме в кухнята, обикновено стоим на краката си за дълги периоди от време, докато приготвяме вкусни ястия. Затова е идеално да имате мека подова настилка, за да е по-удобно да стоите на нея, а точно такава е виниловата настилка. Освен това, поради меката повърхност, вероятността предмети да се счупят при изпускане е по-малка, което е добра новина за вашите чаши и чаши. Като цяло виниловата настилка придава удобство у дома, без значение от помещенията.

Възможности за дизайн: Дълго време винилът не се считаше за шик. Но това се е променило. В днешно време той се предлага в изтънчена гама от дизайни и покрития. Предлага се във вид на листове или плочки, които имитират камък, дърво, керамични плочки, а повечето са релефни с текстури, които изглеждат и се усещат изненадващо реалистично.

Недостатъци на кухненския винил

Макар че виниловите настилки не изискват особена поддръжка и са изключително издръжливи, както при всеки материал, има няколко недостатъка, за които трябва да сте подготвени.

Винилът не е устойчив на повреди: Макар че винилът е изключително издръжлив, той не е неподатлив на повреди. Ако паднат остри предмети, например ножове, те могат да оставят вдлъбнатини, пробождания или белези.

Не е щадящ околната среда: Виниловите подови настилки не са биоразградими и не се разграждат по естествен начин в околната среда. Освен това е труден за рециклиране, което означава, че старите винилови подове често се озовават на сметищата.

Сега, след като знаете всички плюсове и минуси на виниловите подови настилки, можете успешно да решите дали виниловата настилка ще ви свърши работа в кухнята. Качествената инсталация може да бъде направена от фирма за монтаж на подови настилки, която специализира конкретно в тази дейност.

Pin It
Оцени публикацията
Mebeli-1.com