ВЕНТИЛАТОРИ DIPLOMAT – КАКЪВ МОДЕЛ ДА ИЗБЕРЕМ?

Настолен вентилатор – с по-малка мощност, подходящ за офис или малка стая. Предимството му е в компактния размер. Има няколко скорости и може да направлявате потока на въздуха в различни посоки.

 

Стоящ вентилатор – предназначен за големи стаи, с опция за регулиране на височината. Може да се комплектува с различни допълнителни функции, като: таймер, пулт за управление и няколко скорости.

 

Вентилатор-полилей – доста хитов вариант. Той се вписва във всяко помещение. Благодарение на големите си лопатки и високата мощност, вентилаторът създава добър поток на въздуха и не заема полезно място в стаята. Освен това, този тип вентилатори се считат за много икономични. Удачни за ползване и през зимата, за да направляват топлия въздух надолу.

 

Вентилатор за охлаждане на помещенията с водна мъгла– чудесен начин да охладите въздуха в помещението като му придадете и приятна , освежаваща влажност. Тези вентилатори имат резервоар за вода и едновременно с охлаждането при движението на перките разпръскват разхлаждаща влага.Мобилни са и са лесни за използване.

 

Мощността е ключов показател при избор на вентилатор и влияе на скоростта на движението на перките, а съответно и на скоростта на въздуха. Колкото по-голяма е мощността, толкова по-качествено е движението на въздуха. Средната мощност на вентилаторите е 40-50 W.

 

Диаметърът на перките може да бъде от 10 до 160 см. От този показател зависи интензивността на обдухването. Колкото е по-голям диаметърът на перките, толкова по-голяма е интензивността.

 

Нивото на шума варира от 21 до 70 децибела. Важно е да се изберем вентилатор с по-ниски нива на шума, особено ако се планира да работи и през нощта. Най-приемливият вариант е до 30 децибела.

 

Функционалност:

– Регулировка за височината – много полезна функция, особено при стоящите вентилатори.

– Автоматичен риверс и автоматичен наклон – дава възможност автоматично да се направлява въздушният поток в цялата стая.

– Таймер – позволява автоматична настройка на вентилатора за определено време.

– Датчик на влажността – автоматично отключва вентилатора, ако нивото на влажност превишава зададената.

 

 

 

Pin It
Оцени публикацията
Mebeli-1.com