Бързи строителни проекти: Сглобяеми сгради

Сглобяемите сгради твърдо заеха своята ниша на пазара на строителни услуги. Малко вероятно е поне една от тези сгради да стои толкова дълго, колкото капиталните сгради, но сглобяемите сгради се избират не за експлоатационния живот, а за възможностите, които дават на потенциалния собственик, съобщават експерти от topMaistor.com.

Първо, наличието на сглобяеми сгради дава възможност за кратко време да се придобие обект, който е по-достъпен на цена. Например, цената на модулна двуетажна комплексна или рамкова къща с таванско помещение може да се сравни с ценовата марка за двустаен градски апартамент, докато използваемата площ е много повече. Цената на сглобяемите сгради е много хлабава концепция. Въпреки това, във всеки случай, всяка модулна сграда ще струва няколко пъти по-малко от еквивалентен имот по площ. Това до голяма степен се дължи на леката и евтина конструкция, която не се нуждае от фундамент (това е един от най-отнемащите време етапи от изграждането на всяка капитална сграда и значителна позиция на разходите).

Второ, много сглобяеми сгради се характеризират с мобилност. Такива малки форми на модулни сгради като съблекални, охранителни постове, търговски кабини нямат основа и се транспортират по всяко време в сглобяема или разглобена форма. Домакинските модули на колела се превръщат в най-мобилното решение, което се използва еднакво в бизнеса и при извънредни ситуации и военни конфликти. В последните случаи модулните сгради на колела обикновено служат като мобилни точки за медицинска или хуманитарна помощ.

Трето, лекотата на сглобяване на сглобяеми сгради позволява да бъдат издигнати в трудно развиващи се региони. Първо се създават всички условия за строителите, а след това и самата конструкция. В допълнение, кабините неизменно съпътстват работата по смяна. Те бързо се сглобяват, а качеството на изграждане не зависи от метеорологичните условия или характеристиките на почвата. Също така, сглобяемите сгради са оборудвани с всички необходими комуникации и по този начин се превръщат в пълноценни помещения, които по функционалност не отстъпват на капиталните сгради.

За съжаление сглобяемите сгради много по-бързо стават неизползваеми. И първите, които не успяват заради изолационните материали, които вече след 25 – 50 години губят изолационните си характеристики. Напредъкът обаче не стои неподвижно и смяната на къщите заедно с други видове сглобяеми сгради стават все по-съвършени. Вероятно разработчиците на бързи строителни технологии няма да ни оставят разочаровани в следващите години.

 

 

Pin It
Оцени публикацията
Mebeli-1.com