Аналогови часовници, какво не знаем за тях?

В последните години с невероятно бързото развитие на техниката, множество неща стават все по-технологични и компютъризирани. Това засяга всяка сфера от живота, не правят изключение разбира се и часовниците. Започна производството на много повече дигитални модели. Още през 70-те и 80-те години на века дигиталните часовници стават свръх популярни, просто защото са нещо ново и модерно. Доста от тези модели имат по-ниска цена и показват часа дигитално, тоест от тима 17:45. Дизайнът на този вид часовници, доста често е много семпъл. Съобразно с тях обаче не спира и производството на аналогови модели. Въпреки ниската цена на дигиталните, то аналоговите продължават да се продават, защото имат не едно и две предимства. Разбира се за да си купиш аналогов часовник, то ти трябва да можеш да познаваш часа от такъв модел, да не случайно го казвам това, просто има хора, които като малки не са се научили да разпознават часа от аналогов часовник. Може би това е нормално с оглед навлизането на новите технологии или пък може би не чак толкова нормално, все пак това е друга странична тема. Важното е че аналоговите часовници имат свои хубави качества, които ги отличават.

analogov-chasovnikТе се характеризират със своя стил и елегантност. При тези модели има много по-голяма възможност всеки дизайнер да покаже своите умения, да бъдат подходящо украсени всички часовници. Това превръща всеки модел в едно своеобразно бижу. Може би дигиталните модели понякога са по-удобни, все пак те бързо показват часа чрез своите цифри. Но за сметка на това аналоговите разполагат с повече предимства като например фосфорни стрелки, които светят в тъмното или определена водоустойчивост, която позволява къпане, плуване или пък гмуркане с този часовник. Аналоговите модели са далеч по-атрактивни, те могат да бъдат украсени с различни скъпоценни камъчета по корпуса, също така оборудвани със стилна кожена каишка. Много богати мъже предпочитат подобни модели, като идеално допълнение към своята визия.

Не са малко и колекционерите на аналогови часовници, все пак всеки модел има характерен дизайн и специфичен циферблат, вярно е че всички те показват часа, но го правят по различен начин. Във всеки модел майсторът е вложил малко фантазия. Не е тайна, че най-известните и качествени марки произвеждат точно аналогови часовници.
Всички дизайнерски произведения се различават със своята класа и стил, това важи в пълна сила и за часовниците. Все пак редица хора не купуват часовника заради неговата функционалност, а точно заради визията му и стила, който придава. Някои от тези модели приличат на истински бижута, изискванията към всеки детайл и вниманието при създаването на часовника ги превръщат в такива. Това се вижда много ясно и при дамските часовници, защото повечето от тях са направени като елегантни гривни и на пръв поглед човек не разбира, че това всъщност е часовник.

Този тип часовници може да бъде и част от образованието на вашите деца, не знам за Вас , но мен като малък ме учеха да разпознавам аналоговия часовник, не че и тогава нямаше дигитални, но просто моите родители са сметнали, че е важно да се разпознава часа и от двата модела. Сега сме заобиколени от дигитален свят, но никога не знаеш кое и кога ще ти е в полза, така че според мен дори в днешни дни, децата от малки трябва да се учат да разпознават часа от тези часовници. Още повече че аналоговите модели не са със затихващи функции, те се произвеждат все повече, защото редица хора имат интерес към тях и желаят да си купят такива часовници. Това не е случайно, техните предимства не са едно или две. Интересни и стилни аналогови часовници на добри и направо ниски цени могат да бъдат открити в онлайн магазин IskamChasovnik.com.

Pin It
Оцени публикацията
Mebeli-1.com