Вътрешен ремонт

dogramaВсички мечтаем за топъл, уютен и красив дом. Ако сме решили да направим вътрешен ремонт на жилището си, но нямаме време да се занимаваме с търсене на майстори и с доставка на материали, то най- добре е да потърсим професионална фирма за подобни услуги.

За да получим индивидуална оферта за ремонт, необходимо е да поискаме оглед на жилището. Добре е да попитаме за договор, гаранция, срок на изпълнение и цени. Препоръчително е да се консултираме с няколко фирми, за да сравнимняколко оферти и да изберем най- подходящата за нас.

След като вече сме избрали фирмата, трябва да решим дали искаме да променим разпределението на стаите и да сменим мебелите. В такъв случай е хубаво да се свържем с интериорен дизайнер, който би могъл да ни изготви проект. Ако не можем да си го позволим, трябва сами да помислим за цветовете, посоката на дневната светлина, цвета на завесите и т. н.

Един основен ремонт винаги започва най- напред с „мръсната работа”, която включва къртене, подмяна на стари настилки, смяна на дограма и др. Следват замаските, подмяна не ел. инсталация, пускане на кабели, ВиК и т. н.

Банята също толкова важна, колкото и останалите части от жилището ни. Ремонтът тук включва подмяна наВиК инсталация, фаянс, теракот, душ, кабина, може би вана и т. н.

Следват стените, където работата никак не е малко- мазилка, шпакловка, гипскартон, шлайфане, боядисване, окачени тавани със скрито осветление, корнизи, полюлеи, врати, прозорци… Стените могат да бъдат боядисани, облепенеи с тапети или облицовани от декоративни плочи. Най- накрая е пода, който може да бъде с естествен паркет, ламинат или да се облицова с плочки- гранитогрес, мрамор или теракот.

Ако имате идеи, но не знаете как точно искате да изглежда вашият дом, специалистите от фирмата винаги могат да ви предложат варианти, които да са съобразени с размерите на помещенията.

 

Pin It
Оцени публикацията
Mebeli-1.com